snowshoe-kissa

Snowshoe kissa

Tämä jäänsinisillä silmillä varustettu kissa on vielä suhteellisen harvinainen rotu kissamaailmassa, vaikka onkin erittäin läheinen sukulainen suositulle Siamilaiselle kissalle.

 Rotu kerää myös huomiota hilpeällä nimellään. Nimi tulee kissan neljästä valkoisesta tassusta, jotka saavat kissan näyttämään siltä, että sillä olisi lumikengät tassuissa.  

Snowshoe rodun kissoilla on hyvin samanlainen luonne kuin Siamilaisilla, mutta niillä on myös rodulle erityisiä piirteitä. Snowshoe kissa on hyvin rakastava, joka rakentaa vahvan tunnesiteen omistajansa kanssa.

Snowshoe kissa - sisällysluettelo

heart

Elinikä:

14-19 vuotta

measure

Pituus:

Keskikokoinen

weight

Paino:

3,1-5,5 kg

earth

Alkuperämaa:

Yhdysvallat

Perherakkaus
5/5
Karvanlähtö
3/5
Yleinen terveys
5/5
Leikkisyys
5/5
Älykkyys
5/5
Naukuminen
2/5
Lapsiystävällisyys
5/5
Vieraanvaraisuus
4/5
Hoidettavuus
5/5
Lemmikkiystävällisyys
4/5

Snowshoe - historia

Snowshoe on Yhdysvalloista peräisin niin kuin nimestä voikin jo valmiiksi päätellä. Snowshoe on vielä suhteellisen nuori rotu, vaikka se onkin tosi läheinen sukulainen ikivanhalle Siamilaiselle kissalle. 

Yhdysvaltalaisen Dorothy Hinds-Daughertyn pentueeseen syntyi kolme hieman erilaista yksilöä, joilla kaikilla oli valkoiset tassut. Siihen yhdistettynä Siamilaisille tyypilliset pistemäiset merkit, kiinnitti Hinds-Daughertyn huomion toden teolla. Tästä syntyi idea risteyttää Siamilainen kissa kotimaisen lyhytkarva kissan kanssa, jolla oli smokkimerkinnät, saavuttaakseen saman näköisen lopputuloksen.  

Rotu on yhä harvinainen ympäri maailmaa ja vielä 1970-luvulla oli vain yksi kasvattaja. Vasta vuonna 1982 Cat Fanciers Federation tunnisti rodun ja myöhemmin vuonna 1994 kansainvälinen International Cat Association tunnusti rodun. Vuonna 1990 se sai mestaristatuksen American Cat Fanciers Assocationilta. 

Lisää näkyvyyttä rodulle on tuonut kuuluisa Grumpy cat- meemi, joka todennäköisesti vain harvalla nettisurffaajalla mennyt ohi.

Koko ja ulkonäkö

Snowshoe on keskikokoinen kissa.

Luonne

Snowshoe ei ole ainoastaan ulkonäöltään uniikki, vaan myös rodun luonne on erittäin uniikki. Snowshoe voi olla hieman pomotteleva äitihahmo, joka tarkistaa omistajaltaan onko kaikki hyvin. Tuntemattomille ihmisille kissalla kestää hetki avata hänen lämmin sydämensä. 

Siamilaisen kissan perinnön ansiosta Snowshoe on myös hyvin puhelias kissa. Heillä on todella pehmeä ja melodinen ääni, jota on mukava kuunnella. Snowshoen kanssa onkin mukava käydä keskustelua, joten valmistaudu moniin miellyttäviin keskusteluihin tämän kissan kanssa, sillä se haluaa tietää kaiken päivästäsi. 

Rotu ei ole missään tapauksessa yksinäisyydessä viihtyvä kissa, vaan Snowshoe tarvitsee ympärilleen ihmisiä ja hälinää. Muillekin kissoille tyypilliseen tapaan Snowshoe valitsee perheestä lempi hoitajansa.

Snowshoe on myös erittäin älykäs rotu, joka oppii helposti uusia temppuja ja jopa availemaan ovia, joten herkut tulee piilottaa hyvin tältä kissalta. Snowshoeta voi myös ulkoiluttaa hihnassa ja osa rodun kissoista saattaa nauttia jopa uimisesta. Aktiivinen kissa löytyy suurimman osan ajasta jääkaapin tai kissapuun yläpuolella tutkailemassa maailman menoja. 

Snowshoe kissan hoito

Harjaa hampaat parodontiitin ja ientulehduksen estämiseksi. Päivittäinen hammashygienia on parasta, mutta viikoittainen harjauskin on parempi kuin ei mitään.

Leikkaa kynnet viikoittain. Pyyhi silmänkulmat pehmeällä, kostealla liinalla mahdollisten vuotojen poistamiseksi. Käytä erillistä kangasaluetta molemmille silmille, jotta et levitä tauteja.

Tarkasta korvat viikoittain. Jos ne näyttävät likaiselta, pyyhi ne puuvillapalloilla tai kostealla ja pehmeällä pyyhkeellä, johon on laitettu omenaviinietikkaa ja lämmintä vettä.

Kiinnitä huomiota hiekkalaatikon puhtauteen. Jos sen puhtaus ei miellytä kissaa, se saattaa alkaa tekemään jätöksiä muualle.

Turkin väri ja hoito

Rodulla on lyhyt ja pehmeä turkki, joka on hyvinkin helppohoitoinen. Kissat syntyvät täysin valkoisina, mutta vanhetessaan he alkavat kehittää itselleen tummia täpliä ympäri turkkia. Turkki on yleisemmin vaalean kermainen, harvinaisempia värejä on suklainen tai lila. 

Snowshoen turkin täplien muodot ovat täysin geenitekijöistä kiinni, siksi onkin hyvin vaikeaa saavuttaa johdonmukaisesti haluttu ulkonäkö. Tämän takia jokainen kissa on uniikki. 

Lapset ja muut eläimet

Aktiivinen ja sosiaalinen Snowshoe kissa on täydellinen vaihtoehto perheelle, joka etsii lapsiystävällistä kissaa, joka tulee myös muiden eläinten kanssa toimeen. 

Snowshoen lempi leikkeihin kuuluu noutaminen ja ne rakastavat huomiota. Kissaa tulee kuitenkin kunnioittaa ja leikin tulisi olla rauhallista. Opeta pienille lapsille, kuinka kissaa kohdellaan ja silitetään oikein.

Snowshoe kissan pennut

Tykästyitkö Snowshoe kissaan ja voisit harkita pennun ottamista hoitoosi?

Ainakin Suomen Rotukissayhdistyksen sivuilta kannattaa käydä katsomassa, jos juuri nyt olisi mahdollista ostaa itselleen suloinen, Snowshoe kissan pentu!

Snowshoe kissa hinta

Snowshoe on rotukissa ja se tietysti maksaa kohtuullisen summan rahaa. Miksi rotukissat maksavat? Moni luulee, että kissa pitäisi saada jopa ilmaiseksi.

Kasvattamisesta koituu kuitenkin kustannuksia:

  1. Ruokakustannukset
  2. Emokissan hankinta
  3. Kissaliiton rekisteröintimaksut
  4. Näyttelymaksut
  5.  Kasvattajanimen rekisteröinti
  6. Eläinlääkärimaksut
  7. Lääkemaksut
Tämän takia rotukissojen hinnat lähtevät usein min. 500€. Snowshoe kissan pentujen keskimääräiset myyntihinnat ovat olleet 900€-1100€ välillä. 
 
Kannattaa myös muistaa, että se on vain kissan hankintahinta. Kissan huolehtimiseen täytyy varata kuukausittain rahaa ruokiin ja muuhun hoitoon. Mahdolliset eläinlääkärikäynnit maksavat myös, joten suositeltavaa on pitää pientä kissapuskurirahastoa.
 
Kaikenkaikkiaan kissan tuottamaa lisäarvoa ei voi edes mitata rahassa. Kaunis ja lojaali olento vierelläsi päivästä toiseen ilahduttamassa sinua. Pitämässä psyykkisestä terveydestäsi huolta ja viihdyttämässä sinua ja vieraitasi. Kyllä siitä kannattaakin maksaa – se on sijoitus!

Lisää kissajuttuja

Kissakirjat

Haluatko syventyä lisää kissojen ihmeelliseen maailmaan? Kissoista on tehty lukemattomia kirjoja ja niitä on myös käännetty suomen kielelle paljon. 

Kokosimme kirjat osioomme suosituimpia ja suositeltuja kissateoksia, joista varmasti tykkäät. 

Käy tutustumassa ja löydä itsellesi mielenkiintoisin kissakirja!

Äänikirjat

Tuntuuko, ettei aika riitä kaiken tekemisen lomassa pysähtyä lukemaan kirjaa? Silloin sinulle voi olla äänikirja paras vaihtoehto!

Äänikirjoja tarjoavissa BookBeatissa ja Storytelissä on hyviä kissakirjoja kuunneltavana ja palveluja voi testata 14 päivän ajan maksutta!

Käy luomassa maksuttomat testitunnukset ja uppoudu kissatarinoiden maailmaan vaikka heti.

* Storytelissä hinta kokeilun jälkeen on 16,99€/kk (Unlimited paketti) ja palvelun voi downgreidata 9,99€/kk, jos kuuntelua ei ole niin paljoa.

** Bookbeatissa hinta kokeilun jälkeen on 14,99€/kk, palvelun voi myös vaihtaa Basic versioon, joka on vain 9,99€/kk.