siamilainen-kissa nälkäisenä

Siamilainen kissa

Siamilainen kissa on upea näky. Tämä hienostunut kissa näyttää pukeutuneen naamiaiskutsuja varten. Sillä on kaunis pitkä iltapuku, tyylikkäillä tummilla lisäosilla. 

Tansaniitin sinisillä silmillään se viimeistään tekee vaikutuksen sinuun. Perheensä kanssa viihtyvä kisu rakastaa juttelua. Valmistaudu käymään pitkiäkin keskusteluja sen kanssa.

Siamilainen kissa on hyvin leikkisä. Sille kannattaakin kehitellä kivoja leluja, sillä ne tulevat olemaan käytössä takuuvarmasti. Leikkisänä pysyvä kissa on myös terve kissa. 

Voit viettää laatuaikaa sen kanssa leikkien parissa samalla pitäen huolta sen terveydestä.

Siamilainen kissa - sisällysluettelo

heart

Elinikä:

8-15 vuotta

measure

Pituus:

38-50 cm

weight

Paino:

3-6,5 kg

earth

Alkuperämaa:

Thaimaa

Perherakkaus
5/5
Karvanlähtö
2/5
Yleinen terveys
3/5
Leikkisyys
4/5
Älykkyys
5/5
Naukuminen
5/5
Lapsiystävällisyys
4/5
Vieraanvaraisuus
2/5
Hoidettavuus
4/5
Lemmikkiystävällisyys
4/5
siamilainen-kissa-kokovartalo

Siamilaisen kissan historiaa

Siamilaisen näköiset kissat ovat olleet tunnettuja Thaimaassa jo vuosisatojen ajan. Siamin vanhasta pääkaupungista Ayutthayasta on kuvitettuja kirjoituksia sen kukoistusvuosilta 1351-1767, jotka osoittavat, että kaupungin palatseissa ja temppeleissä oli paljon Siamilaisia kissoja.

Ensimmäisen kerran länteen niitä tuotiin Crystal Palace -kissanäyttelyyn Lontooseen 1800-luvun lopulla. Kaikki eivät arvostaneet niiden epätavallista ulkonäköä, mutta pian niistä tuli muodikkaita lemmikkejä. 

Nykyään se on Iso-Britannian suosituimpia kissarotuja, vain brittiläinen lyhytkarva on vielä suositumpi. Suomeen tuli ensimmäiset kissat ennen 1960-lukua.

Siamilainen kissa on luonnollinen rotu. Sen ulkonäkö on seurausta geneettisestä mutaatiosta. Pää on hieman kolmion muotoinen ja sen korvat ovat epätavalliset isot. 

Keskikokoiset silmät ovat mantelinmuotoiset ja aina kirkkaan siniset. Kehoa kuvataan usein putkimaiseksi ja sillä on pitkät ohuet jalat. Takajalat ovat pitemmät kuin etujalat. Sen häntä on pitkä, kapea ja suora.

Siamilainen kissa vaikuttanut myös moneen muun rodun syntyyn.

Kaikki kissayhdistykset tunnustavat Siamilaisen kissan. Kansainvälinen kissayhdistys tunnustaa myös Thain, eli niin sanotun vanhanajan Siamilaisen kissan. Se on väritykseltään hyvin samanlainen, mutta ulkomuoto on maltillisempi.

Koko

Siamilainen kissa on kooltaan keskikokoinen. Se on rotu, joka painaa yleensä 4-5 kiloa. Rotu tunnetaan pitkästä ja solakasta vartalostaan, joka on erittäin lihaksikas.

Siamilaisilla on myös pitkät ja ohuet jalat, joiden ansiosta ne ovat erittäin nopeita ja ketteriä liikkujia. Pään muoto on kolmion muotoinen, ja korvat ovat suuret ja pystyt.

Siamilaisen kissan silmät ovat mantelinmuotoiset ja voimakkaan siniset. Kaiken kaikkiaan Siamilainen kissa on elegantti ja kaunis rotu, joka herättää huomiota siron koon ja korostetun ulkonäön ansiosta.

Luonne

Selkeimmät luonteen piirteet ovat puheliaisuus ja itsepäisyys. Ne kertovat niiden kovalla, jopa röyhkeällä äänellään tasan tarkkaan mitä ajattelevat ja odottavat sinun toimivan niiden halun mukaan.

Voidaan myös sanoa niiden olevan hyvin ihastuneita ihmisiin. Ne haluavat olla mukana erilaisissa puuhissa ja seuraavatkin sinua, valvoen jokaista liikettäsi. Kun istut alas, se istuu syliisi. Nukkumaan mentyäsi saatat löytää sen sängystä peiton alle kääriytyneenä, pää tyynyllä.

Älä hanki Siamilaista, jos uskot tulevasi hulluksi jatkuvasta juttelusta kissan kanssa. Toisaalta, jos nautit siitä, että kissasi antaa jatkuvaa huomiota, tämä kissa voikin olla oikea rotu juuri sinulle. Varmista, että sinulla on tarpeeksi aikaa vietettäväksi tämän aktiivisen ja sosiaalisen kissan kanssa.

Ne eivät pidä siitä, että ne jätetään yksin pitkäksi aikaa. Jos olet poissa pitkiä aikoja kotoa, olisikin järkevää hankkia niitä kaksi, jotta ne voivat pitää seuraa toisilleen.

Siamilainen kissa on hyvin älykäs, ketterä ja urheilullinen. Se rakastaa leikkiä. Pidä sen nopeat aivot kiireisinä erilaisilla aktivoivilla leluilla ja korkealla kiipeilypuulla, jonne se voi välillä kiivetä omaan ylhäisyyteensä.

Älä koskaan jätä sitä ilman viihdettä, tai saatat tulla kotiisi huomaten sen uudelleenohjelmoineen televisiosi tallentamaan pelkkiä luonto-ohjelmia tai vähintäänkin se on levitellyt wc-paperisi pitkin pitäjää.

siamilainen-kissanpentu kauniit silmät

Hoito

Harjaa hampaat parodontiitin estämiseksi. Päivittäinen hammashygienia on parasta, mutta viikoittainen harjaus on parempi kuin ei mitään. Puhdista korvat parin viikon välein pumpulilla, joka on kostutettu omenaviinietikan ja lämpimän veden 50/50 sekoituksella. 

Kiinnitä huomiota hiekkalaatikon puhtauteen, näin myös sen turkki pysyy puhtaampana. Jos hiekkalaatikon puhtaus ei miellytä Siamilaista kissaa, se saattaa alkaa tekemään jätöksiä muualle tai pidättämään, josta ei seuraa hyvää kissan terveydelle.

siamilainen-vaalea turkki, ihmettelemässä

Turkin väri ja hoito

Siamilaisilla kissoilla on kapea mutta lihaksikas keho. Hieno, lyhyt turkki hoidetaan viikoittaisella kampauksella irronneiden karvojen poistamiseksi ja ihon öljyjen levittämiseksi.

Turkin pääväri on vaalea tummemmilla kohdilla. Värillisiä kohtia on vain kasvoissa, hännässä, korvissa ja jaloissa, eli vartalon viileämmissä osissa.

Lapset ja muut eläimet

Rotu saattaa vaatia totuttelua ennen lapsiperheeseen muuttoa, mutta sen jälkeen se onkin oikein mainio perhekissa. Se oppii tuomaan heitetyn lelun takaisin, oppii temppuja nopeasti ja pitää huomiosta, jota lapset sille antavat.

Sitä on kuitenkin kohdeltava kohteliaasti ja kunnioittavasti. Se pystyy tulemaan toimeen kissaystävällisten koirien kanssa.

Siamilaisia pentuja

Siamilaisen kissan pentuja on saatavilla eri kasvattajilta. Yksi niitä tarjoava sivusto on Suomen rotukissayhdistys ry. 

Siamilaisen pentuja annetaan:

  • Pysyviin, rakastaviin uusiin koteihinsa aikaisintaan 14 viikon ikäisinä.
  • Kaikki välitettävät pennut ovat puhdasrotuisia,
    rekisteröityjä ja rokotettuja rotukissoja.

siamilainen-pentu leikkii lasten kanssa kotona

Lisää kissajuttuja

Kissakirjat

Haluatko syventyä lisää kissojen ihmeelliseen maailmaan? Kissoista on tehty lukemattomia kirjoja ja niitä on myös käännetty suomen kielelle paljon. 

Kokosimme kirjat osioomme suosituimpia ja suositeltuja kissateoksia, joista varmasti tykkäät. 

Käy tutustumassa ja löydä itsellesi mielenkiintoisin kissakirja!

Äänikirjat

Tuntuuko, ettei aika riitä kaiken tekemisen lomassa pysähtyä lukemaan kirjaa? Silloin sinulle voi olla äänikirja paras vaihtoehto!

Äänikirjoja tarjoavissa BookBeatissa ja Storytelissä on hyviä kissakirjoja kuunneltavana ja palveluja voi testata 14 päivän ajan maksutta!

Käy luomassa maksuttomat testitunnukset ja uppoudu kissatarinoiden maailmaan vaikka heti.

* Storytelissä hinta kokeilun jälkeen on 16,99€/kk (Unlimited paketti) ja palvelun voi downgreidata 9,99€/kk, jos kuuntelua ei ole niin paljoa.

** Bookbeatissa hinta kokeilun jälkeen on 14,99€/kk, palvelun voi myös vaihtaa Basic versioon, joka on vain 9,99€/kk.