Kesäkampanja! Mikä onkaan mukavampaa, kuin kävellä meren tai järven (tai joen) rannalla ja kuunnella lempiäänikirjaa Book Beatista? Ehkäpä ainoastaan kissa sylissä kissan koulutusoppaan kuuntelu! Lataa Book Beat -sovellus 31.7.2022 mennessä ja kuuntele 45 päivää maksutta äänikirjoja (eli koko Suomen kesän ajan)! Etu lunastettavissa alekoodilla: summerdeal22

ocicat

Ocicat

Ocicat muistuttaa pientä leopardia täplikkäällä turkillansa. Vaikka kissa näyttääkin villiltä pedolta se on erittäin leikkisä ja rakastettava kissa.

Täplikkään turkin vuoksi tämä kissa on huomiota herättävä. Se on helppo kouluttaa tekemään erilaisia temppuja ja tehtäviä, kuten esimerkiksi lelujen noutamista.
Se sopiikin erittäin hyvin koko perheen kissaksi.

Ocicat - sisällysluettelo

heart

Elinikä:

10-15 vuotta

measure

Korkeus:

22-29 cm

weight

Paino:

3,5-6,5 kg

earth

Alkuperämaa:

Yhdysvallat

Perherakkaus
4/5
Karvanlähtö
2/5
Yleinen terveys
3/5
Leikkisyys
4/5
Älykkyys
4/5
Naukuminen
2/5
Lapsiystävällisyys
4/5
Vieraanvaraisuus
4/5
Hoidettavuus
4/5
Lemmikkiystävällisyys
3/5
ocicat aavangalleria1

Ocicat - historia

Ocicat on kuuluisan kasvattajan Virginia Dalyn risteyttämä rotu. Se sai syntynsä vahingossa, kun Daly risteytti abessinialaisen ja siamilaisen. Lopputuloksena oli oselottia muistuttava kissanpentu, josta rodun nimi syntyikin. 

Lyhyestä rodun eliniästä huolimatta, se kuuluu Yhdysvaltojen suosituimpiin lyhytkarvarotuihin. FIfe hyväksyi rodun 1.6.1992. Rotu rantautui Suomeen vuonna 1993. 

Kotimaisissa näyttelyissä Ocicat herätti suuresti
positiivista huomiota, juuri kiinnostavan ulkonäkönsä takia. Suomessa se on saavuttanut suuren suosion ja olikin vuonna 1999 kuudenneksi eniten rekisteröity rotu.

Koko ja ulkonäkö

Keskikokoinen kissa. Ruumiinrakenne on atleettinen ja lihaksikas.

Luonne

Tämä kissa on rotuna hyvin sosiaalinen ja rakastaa kommunikoida ihmisten kanssa. He haluavat tietää mitä talossa tapahtuu koko ajan ja tykkääkin seurailla omistajansa tekemisiä koko päivän. 

Ocicat toivottaa vieraatkin tervetulleeksi ja antaa heidän silitellä. Puhti ei lopu kissasta vanhetessakaan, vaan kissa tykkää puuhastella ja leikkiä eläkepäiviin asti. Ne ovat myös erittäin älykkäitä
kissoja, joille sopii erilaiset älykkyyttä vaativat lelut.

Se on myös erittäin sopeutuva kissa, ainoastaan yksinäisyys on tämän kissan pahin pelko. Sillä olisi hyvä olla leikkikaveri taloudessa, jos omistaja on pitkiä aikoja pois kotoa. Se tulee myös hyvin toimeen muiden eläinten kanssa, joten leikkikaverin ei tarvitse välttämättä olla kissa.

ocicat aavangalleria4

Ocicatin hoito

Harjaa hampaat parodontiitin ja ientulehduksen estämiseksi. Päivittäinen hammashygienia on parasta, mutta viikoittainen harjauskin on parempi kuin ei mitään.

Viikoittaiseen hoitoon tulisi kuulua myös korvien tarkistus ja tarvittaessa puhdistus, sekä kynsien leikkuu. Korvia puhdistaessa älä käytä vanupuikkoa sillä ne voivat vahingoittaa kissan korvakäytävää. 

Jos korvat näyttävät likaiselta, pyyhi ne puuvillapalloilla tai kostealla ja pehmeällä pyyhkeellä, johon on laitettu omenaviinietikkaa ja lämmintä vettä. Myös hiekkalaatikko tulisi pitää putipuhtaana, sillä kissa arvostaa puhtautta.

On hyvä idea pitää Ocicat vain sisäkissana suojellakseen sitä muilta kissojen taudeilta, koirilta tai muilta vaaroilta, jotka vaanivat ulkosalla. Kissaa voi kuitenkin kouluttaa kulkemaan hihnassa ja sitä
voikin kävelyttää ulkona.

Suositeltua ruokaa Ocicatin pennulle

Royal Canin Kitten -kuivaruoka, 2 kg

Tuotekuvaus:

”Royal Canin Kitten -täysravinto kuuluu Royal Canin Feline Health Nutrition -sarjaan. Sarja on kehitetty kissan vaihtelevan elämävaiheen ja elämäntyylin mukaisesti. Royal Canin Feline Health Nutrition -sarja kattaa kissan kaikki ikävaiheet pennusta aikuisuuteen, ikääntymiseen ja vanhuuteen.

Royal Canin Kitten -täysravinto on tasapainoista täysrehua kissanpennuille. Se sopii käytettäväksi 12 kk ikäisille asti.

Kasvuvaiheessa kissanpennun ruoansulatuskanava on vielä osin epäkypsä ja se jatkaa kehittymistään hiljalleen usean kuukauden kuluessa.

Täysrehu tasapainottaa suoliston bakteerikantaa ja tukee ruoansulatuskanavan toimintaa prebioottien, mukaanlukien FOS ja valikoitujen, hyvin sulavien valkuaisaineiden avulla. Sisältää erittäin hyvin sulavia L.I.P. -valkuaisaineita*. Täysrehu tasapainoittaa suoliston mikrobiflooraa ja edesauttaa ulosteen hyvää koostumusta.

Täysrehu auttaa tukemaan toisessa kasvuvaiheessa olevien kissanpentujen luontaisen vastustuskyvyn kehittymistä patentoidun antioksidanttiyhdistelmän (C- ja E-vitamiini, luteiini, tauriini) avulla.

Aikuispainon saavuttaminen, ja luuston kokonaisvaltainen kehitys vie useita kuukausia. Mukautettu proteiinin, vitamiinien ja kivennäisaineiden, mukaanlukien D-vitamiini ja kalsium, pitoisuus tukee kissan luuston ja lihaksiston tervettä kehitystä.

Ruoan energiapitoisuus vastaa kissanpennun tarpeita intensiivisen kasvujakson aikana.”

pyhä birma ruokavalio
4.5/5
ocicat aavangalleria3

Turkin väri ja hoito

Ocicat erottuu edukseen täplikkäällä turkillaan, joka muistuttaa viidakossa elävää petoa. Lyhyt, pehmeä jopa satiinimainen turkki tulee jopa 12 eri värissä. Kaikissa väreissä on tummia
peukunpään kokoisia täpliä vaaleammalla taustalla. 

Turkin värivariaatioita ovat: punaruskea,
suklaa, kaneli, sininen, laventeli ja vaaleanruskea sekä kaikkien edellä mainittujen hopeiset
muunnokset paitsi punaruskeasta ja mustasta hopeasta.

Tyypillinen kuvio turkille muodostuu täplistä, jotka muodostavat renkaita, täpläkuvio jatkuu pitkälle raajoihin. Sen lyhyt, pehmeä turkki on helppohoitoinen, joka tarvitsee harvemmin pesua. 

Turkki olisi kuitenkin hyvä harjata viikoittain poistaaksesi kuolleet karvat. Pestessä kissaa tulisi käyttää
shampoota, joka tuo kissan luonnollisen turkin värin esiin.

Lapset ja muut eläimet

Ocicat sopeutuu erittäin hyvin talouteen missä on muitakin eläimiä, esimerkiksi koiria. Se tarvitsee leikkikavereita, joten se on myös lasten suuri ystävä. 

Rotu tarvitsee paljon sosiaalista stimulointia, joten yhden lemmikin taloudessa se saattaa kehittää eroahdistusta, jos omistaja on
paljon poissa. Yksinomistajalle voisi soveltua itsenäisempi kissa paremmin.

Ocicat pennut

Tykästyitkö Ocicatiin ja voisit harkita pennun ottamista hoitoosi?

Ainakin Ocicat Ry:n sivuilta kannattaa käydä katsomassa, jos juuri nyt olisi mahdollista ostaa itselleen suloinen, ocicatin pentu!

 

ocicat aavangalleria2

Ocicat hinta

Ocicat on rotukissa ja se tietysti maksaa kohtuullisen summan rahaa. Miksi rotukissat maksavat? Moni luulee, että kissa pitäisi saada jopa ilmaiseksi.

Kasvattamisesta koituu kuitenkin kustannuksia:

  1. Ruokakustannukset
  2. Emokissan hankinta
  3. Kissaliiton rekisteröintimaksut
  4. Näyttelymaksut
  5.  Kasvattajanimen rekisteröinti
  6. Eläinlääkärimaksut
  7. Lääkemaksut
Tämän takia rotukissojen hinnat lähtevät usein min. 500€. Ocicatin pentujen keskimääräiset myyntihinnat ovat olleet 500€-1000€ välillä. 
 
Kannattaa myös muistaa, että se on vain kissan hankintahinta. Kissan huolehtimiseen täytyy varata kuukausittain rahaa ruokiin ja muuhun hoitoon. Mahdolliset eläinlääkärikäynnit maksavat myös, joten suositeltavaa on pitää pientä kissapuskurirahastoa.
 
Kaikenkaikkiaan kissan tuottamaa lisäarvoa ei voi edes mitata rahassa. Kaunis ja lojaali olento vierelläsi päivästä toiseen ilahduttamassa sinua. Pitämässä psyykkisestä terveydestäsi huolta ja viihdyttämässä sinua ja vieraitasi. Kyllä siitä kannattaakin maksaa – se on sijoitus!

Kysely: oletko kiinnostunut edullisista kissanruokatarjouksista?