Kesäkampanja! Mikä onkaan mukavampaa, kuin kävellä meren tai järven (tai joen) rannalla ja kuunnella lempiäänikirjaa Book Beatista? Ehkäpä ainoastaan kissa sylissä kissan koulutusoppaan kuuntelu! Lataa Book Beat -sovellus 31.7.2022 mennessä ja kuuntele 45 päivää maksutta äänikirjoja (eli koko Suomen kesän ajan)! Etu lunastettavissa alekoodilla: summerdeal22

devon-rex-featured

Devon Rex

Devon Rex rakastaa ihmisiä ja toivottaa tervetulleeksi kaikenlaisen huomion ystäviltä ja perheenjäseniltä.

Se on kissarotu, jonka seurassa ei tylsää tule.

Tutustu Devon Rexin tarinaan ja kenties – hanki se itsellesi kaveriksi!

 

Devon Rex - sisällysluettelo

heart

Elinikä:

9-15 vuotta

measure

Pituus:

38 – 45 cm

weight

Paino:

2-5 kg

earth

Alkuperämaa:

Devon, Iso-Britannia

Perherakkaus
5/5
Karvanlähtö
1/5
Yleinen terveys
1/5
Leikkisyys
4/5
Älykkyys
3/5
Naukuminen
3/5
Lapsiystävällisyys
5/5
Vieraanvaraisuus
5/5
Hoidettavuus
5/5
Lemmikkiystävällisyys
4/5
devon-rex

Devon Rex - historia

Aluksi luultiin, että Devonissa, Englannissa vuonna 1959 syntyneellä Kirlee-pennulla oli sama geneettinen perimä kuin Cornish Rexillä, joka oli syntynyt kymmenen vuotta aiemmin läheisessä Cornwallissa. 

Koejalostuksessa selvisi pian, että Kirlee oli ainutlaatuinen, jälleen luonnollisen geneettisen mutaation tulos.

Kuten nimestä voi päätellä, Kirleellä oli aaltoileva turkki. Hänen syntyperästään tiedetään vain vähän. Sen äiti oli kulkukoira ja isä todennäköisesti kulkukissanpentu, jolla oli myös kihara turkki.


Kirleestä tuli uuden rodun, devon-rexin kantaisä, joka on saanut nimensä syntymäpaikkansa Devonshiren ja sen kiharan turkin mukaan, joka muistuttaa rex-kania.

Alle kymmenen vuotta myöhemmin, vuonna 1968, Devon Rex oli muuttanut Yhdysvaltoihin.

Cat Fanciers Association tunnusti rodun täysin vuonna 1979. Se on myös Suomen Kissaliiton tunnustama rotu.

Koko ja ulkonäkö

Devon Rex painaa 5-10 kiloa.

Luonne

Devon Rexillä on lempipaikkansa pään korkeudella, suosikki-ihmisen olkapäällä. Hän on erittäin kiinnostunut kaikesta, mitä tapahtuu, eikä häntä jätetä pois mistään toiminnasta. 

Odota, että hän pysyy mahdollisimman lähellä sinua ja ilmaisee joskus mielipiteensä pehmeällä äänellä.

Se rakastaa ihmisiä ja toivottaa tervetulleeksi sekä ystävien että perheen huomion.
Tämä on älykäs kissa, jonka aktiivisuustaso on kohtalainen.

Se ei ole jatkuvasti liikkeellä, mutta nauttii temppujen opettelusta ja noutoleikeistä. Palapelit ja vuorovaikutteiset lelut houkuttelevat hänen kekseliäitä aivojaan ja pitävät hänet kiireisenä, kun olet ulkona ansaitsemassa rahaa uusien lelujen ostamiseen.

Devon yrittää istua ruokapöydässä muun perheen kanssa ja on vakuuttunut siitä, että valmistamasi ruoka on hänelle. Se rakastaa syömistä, ja se lihoo muutaman kilon lisää, jos et valvo sen ravinnonsaantia tarkasti.Pussilakanan alla on hänen lempinukkumapaikkansa.

Se on kuin lämpöä etsivä ohjus, hän tähtää lämpimimpiin löytämiinsä paikkoihin.


Valitse Devon, jos nautit ilkikurisen ja ketterän kissan seurasta etkä halua säikähtää, kun se katselee sinua ovien yläreunasta ja pyrkii olkapäällesi.

devon-rex-leikkii

Devon Rexin hoito

Devonin aaltoileva turkki on helppo hoitaa. Kampaa varovasti, jotta herkät hiukset eivät rikkoudu. Monissa tapauksissa riittää turkin silittäminen kädellä. Parasta Devon Rex -turkissa on se, että se ei vuoda juurikaan, ja turkki on niin hieno, ettei se näy vaatteissa tai huonekaluissa.

Kylvetys on harvoin tarpeen, jos kissa ei ole valkoinen tai sen turkissa on paljon valkoista. Nämä kissat voivat alkaa näyttää huolimattomilta, jos niitä ei kylvetetä säännöllisesti.


Turkki kuivuu nopeasti kylvyn jälkeen.

Harjaa hampaat ientulehduksen ehkäisemiseksi. Päivittäinen hammashoito on parasta, mutta viikoittainen harjaus on parempi kuin ei mitään.

Pyyhi silmänurkat päivittäin pehmeällä, kostealla liinalla vuotojen poistamiseksi. Käytä liinasta erillistä aluetta kummallekin silmälle, jottei mahdollinen silmätulehdus pääse leviämään.

Mitä syöttää Devon Rexille?

Royal Canin Kitten -kuivaruoka, 2 kg

Tuotekuvaus:

”Royal Canin Kitten -täysravinto kuuluu Royal Canin Feline Health Nutrition -sarjaan. Sarja on kehitetty kissan vaihtelevan elämävaiheen ja elämäntyylin mukaisesti. 

Royal Canin Feline Health Nutrition -sarja kattaa kissan kaikki ikävaiheet pennusta aikuisuuteen, ikääntymiseen ja vanhuuteen.

Royal Canin Kitten -täysravinto on tasapainoista täysrehua kissanpennuille. Se sopii käytettäväksi 12 kk ikäisille asti.

Kasvuvaiheessa kissanpennun ruoansulatuskanava on vielä osin epäkypsä ja se jatkaa kehittymistään hiljalleen usean kuukauden kuluessa.

Täysrehu tasapainottaa suoliston bakteerikantaa ja tukee ruoansulatuskanavan toimintaa prebioottien, mukaanlukien FOS ja valikoitujen, hyvin sulavien valkuaisaineiden avulla. Sisältää erittäin hyvin sulavia L.I.P. -valkuaisaineita*. Täysrehu tasapainoittaa suoliston mikrobiflooraa ja edesauttaa ulosteen hyvää koostumusta.

Täysrehu auttaa tukemaan toisessa kasvuvaiheessa olevien kissanpentujen luontaisen vastustuskyvyn kehittymistä patentoidun antioksidanttiyhdistelmän (C- ja E-vitamiini, luteiini, tauriini) avulla.

Aikuispainon saavuttaminen, ja luuston kokonaisvaltainen kehitys vie useita kuukausia. Mukautettu proteiinin, vitamiinien ja kivennäisaineiden, mukaanlukien D-vitamiini ja kalsium, pitoisuus tukee kissan luuston ja lihaksiston tervettä kehitystä.

Ruoan energiapitoisuus vastaa kissanpennun tarpeita intensiivisen kasvujakson aikana.”

pyhä birma ruokavalio
4.5/5

Lapset ja muut eläimet

Devon Rex soveltuu elämään lapsiperheen ja kissaystävällisten koirien kanssa. Se tykkää, jos saa kohteliasta ja kunnioittavaa huomiota lapsilta. Se osaa myös olla anteeksiantava kömpelöille pikkulapsille. Valvo pieniä lapsia ja näytä heille, miten kissaa tulee silittää.

Muut kissat eivät häiritse tämän rauhallisen kissan rauhaa. Kuitenkin parhaan lopputuloksen saavuttamiseksi, tutustuta muut lemmikkieläimet hitaasti ja valvotussa ympäristössä.

Mistä Devon rex pentuja?

Tykästyitkö Devon Rexiin ja voisit harkita pennun ottamista hoitoosi?

Ainakin Finquieron sivuilta kannattaa käydä katsomassa, jos juuri nyt olisi mahdollista ostaa itselleen aktiivinen Devon Rexin pentu!

 

brittiläinen-lyhytkarva-pentu

Devon rex hinta - Paljonko kissa maksaa?

Devon Rex on rotukissa ja se tietysti maksaa kohtuullisen summan rahaa. Miksi rotukissat maksavat? Moni luulee, että kissa pitäisi saada jopa ilmaiseksi.

Kasvattamisesta koituu kuitenkin kustannuksia:

  1. Ruokakustannukset
  2. Emokissan hankinta
  3. Kissaliiton rekisteröintimaksut
  4. Näyttelymaksut
  5.  Kasvattajanimen rekisteröinti
  6. Eläinlääkärimaksut
  7. Lääkemaksut
Tämän takia rotukissojen hinnat lähtevät usein min. 500€. Devon Rexien pentujen keskimääräiset myyntihinnat ovat olleet 900€-950€ välillä. 
 
Kannattaa myös muistaa, että se on vain kissan hankintahinta. Kissan huolehtimiseen täytyy varata kuukausittain rahaa ruokiin ja muuhun hoitoon. Mahdolliset eläinlääkärikäynnit maksavat myös, joten suositeltavaa on pitää pientä kissapuskurirahastoa.
 
Kaikenkaikkiaan kissan tuottamaa lisäarvoa ei voi edes mitata rahassa. Kaunis ja lojaali olento vierelläsi päivästä toiseen ilahduttamassa sinua. Pitämässä psyykkisestä terveydestäsi huolta ja viihdyttämässä sinua ja vieraitasi. Kyllä siitä kannattaakin maksaa – se on sijoitus!

Lisää kissajuttuja

Kissakirjat

Haluatko syventyä lisää kissojen ihmeelliseen maailmaan? Kissoista on tehty lukemattomia kirjoja ja niitä on myös käännetty suomen kielelle paljon. 

Kokosimme kirjat osioomme suosituimpia ja suositeltuja kissateoksia, joista varmasti tykkäät. 

Käy tutustumassa ja löydä itsellesi mielenkiintoisin kissakirja!

Äänikirjat

Tuntuuko, ettei aika riitä kaiken tekemisen lomassa pysähtyä lukemaan kirjaa? Silloin sinulle voi olla äänikirja paras vaihtoehto!

Äänikirjoja tarjoavissa BookBeatissa ja Storytelissä on hyviä kissakirjoja kuunneltavana ja palveluja voi testata 14 päivän ajan maksutta!

Käy luomassa maksuttomat testitunnukset ja uppoudu kissatarinoiden maailmaan vaikka heti.

* Storytelissä hinta kokeilun jälkeen on 16,99€/kk (Unlimited paketti) ja palvelun voi downgreidata 9,99€/kk, jos kuuntelua ei ole niin paljoa.

** Bookbeatissa hinta kokeilun jälkeen on 14,99€/kk, palvelun voi myös vaihtaa Basic versioon, joka on vain 9,99€/kk.

 

Kysely: oletko kiinnostunut edullisista kissanruokatarjouksista?