devon-rex kauniit silmät

Devon Rex

Devon Rex rakastaa ihmisiä ja toivottaa tervetulleeksi kaikenlaisen huomion ystäviltä ja perheenjäseniltä. Se on kissarotu, jonka seurassa ei tylsää tule.

Devon rex on kiehtova ja rakastettava kissarotu, joka tunnetaan sen ainutlaatuisesta ulkonäöstä ja persoonallisesta luonteesta. Ne ovat keskikokoisia kissoja, joilla on lyhyet, kiharat ja pehmeät turkit, suuret korvat ja kissamaiseen tapaan kärpäslätkän muotoiset silmät. Niiden turkki on erittäin pehmeä ja kihara, mikä antaa niille leikkisän ja lempeän ilmeen.

Devon rex -kissat ovat myös erittäin älykkäitä ja seurallisia lemmikkejä. Ne ovat erittäin aktiivisia ja leikkisiä, ja ne rakastavat huomiota ja hellyyttä. Ne ovat erittäin sosiaalisia kissoja, jotka tulevat hyvin toimeen muiden eläinten ja ihmisten kanssa.

Devon rex -rotu on peräisin Englannista, ja se on ollut olemassa jo yli 50 vuotta. Rotu on tunnettu siitä, että sillä on vähemmän karvaa kuin monilla muilla kissoilla, mikä tekee niistä hyviä lemmikkejä ihmisille, joilla on allergioita.

Kaiken kaikkiaan Devon rex on rakastettava ja persoonallinen rotu, joka on erinomainen valinta lemmikiksi niille, jotka etsivät aktiivista, leikkisää ja seurallista kissaa.

Tutustu Devon Rexin tarinaan ja kenties – hanki se itsellesi kaveriksi!

 

Devon Rex - sisällysluettelo

heart

Elinikä:

9-15 vuotta

measure

Pituus:

38 – 45 cm

weight

Paino:

2,5-4,5 kg

earth

Alkuperämaa:

Devon, Iso-Britannia

Perherakkaus
5/5
Karvanlähtö
1/5
Yleinen terveys
1/5
Leikkisyys
4/5
Älykkyys
3/5
Naukuminen
3/5
Lapsiystävällisyys
5/5
Vieraanvaraisuus
5/5
Hoidettavuus
5/5
Lemmikkiystävällisyys
4/5
devon-rex

Devon Rex - historia

Aluksi luultiin, että Devonissa, Englannissa vuonna 1959 syntyneellä Kirlee-pennulla oli sama geneettinen perimä kuin Cornish Rexillä, joka oli syntynyt kymmenen vuotta aiemmin läheisessä Cornwallissa. 

Koejalostuksessa selvisi pian, että Kirlee oli ainutlaatuinen, jälleen luonnollisen geneettisen mutaation tulos.

Kirleellä oli aaltoileva turkki. Sen syntyperästä tiedetään vain vähän. Sen äiti oli kulkukissa ja isä todennäköisesti kulkukissanpentu, jolla oli myös kihara turkki.

Kirleestä tuli uuden rodun, devon-rexin kantaisä, joka on saanut nimensä syntymäpaikkansa Devonshiren ja sen kiharan turkin mukaan, joka muistuttaa rex-kania.

Alle kymmenen vuotta myöhemmin, vuonna 1968, Devon Rexejä alkoi olla myös Yhdysvalloissa.

Cat Fanciers Association tunnusti rodun täysin vuonna 1979. Se on myös Suomen Kissaliiton tunnustama rotu.

Koko ja ulkonäkö

Devon rex -kissat ovat keskikokoisia kissoja, ja niiden paino vaihtelee yksilöstä toiseen. Aikuisen Devon rex -kissan paino vaihtelee yleensä noin 2,5-4,5 kilogramman välillä, riippuen sukupuolesta, iästä ja ruumiinrakenteesta. Joillakin yksilöillä voi olla myös painavampi tai kevyempi paino. 

Rotu on kuitenkin yleisesti ottaen solakka ja siro. On tärkeää muistaa, että kissan paino voi vaihdella elämäntapojen ja ravinnon mukaan, ja että lemmikin painoa on hyvä seurata säännöllisesti, jotta sen terveys pysyy hyvänä.

Luonne

Devon Rexin lempipaikka on pään korkeudella, suosikki-ihmisen olkapäällä. Se on erittäin kiinnostunut kaikesta mitä tapahtuu, eikä sitä helpolla jätetä pois mistään toiminnasta. 

Voi olla, että se pysyy mahdollisimman lähellä sinua ja ilmaisee joskus mielipiteensä pehmeällä äänellä.

Se rakastaa ihmisiä ja toivottaa tervetulleeksi sekä ystävien että perheen huomion. Kyseessä on älykäs kissa, jonka aktiivisuustaso on kohtalainen.

Se ei ole jatkuvasti liikkeellä, mutta nauttii temppujen opettelusta ja noutoleikeistä. Palapelit ja vuorovaikutteiset lelut houkuttelevat sen kekseliäitä aivoja ja pitävät sen kiireisenä, kun olet itse ansaitsemassa rahaa uusien lelujen ostamiseen.

Devon Rex yrittää istua ruokapöydässä muun perheen kanssa ja on vakuuttunut siitä, että valmistamasi ruoka on hänelle. Se rakastaa syömistä, ja voi helposti lihoa, jos et valvo sen ravinnonsaantia tarkasti.

Se voi löytää usein pussilakanasi alta, sillä sen lempinukkumapaikat ovat lämpimiä.

Sitä voisi kuvailla jopa lämpöä etsiväksi ohjukseksi, joka tähtää lämpimimpiin löytämiinsä paikkoihin.

Valitse Devon Rex, jos nautit ilkikurisen ja ketterän kissan seurasta etkä säikähdä, kun se katselee sinua ovien yläreunasta ja pyrkii olkapäillesi.

devon-rex-leikkii

Devon Rexin hoito

Devonin aaltoileva turkki on helppo hoitaa. Kampaa varovasti, jotta herkät hiukset eivät rikkoudu. Monissa tapauksissa riittää turkin silittäminen kädellä. Parasta Devon Rex -turkissa on se, että siitä ei irtoa karvoja helposti, ja turkki on niin hieno, ettei se näy vaatteissa tai huonekaluissa.

Kylvetys on harvoin tarpeen, mutta jos kissa on valkoinen tai sen turkissa on paljon valkoista, se voi alkaa näyttää huolimattomalta, jos sitä ei kylvetä säännöllisesti. Turkki kuivuu nopeasti kylvyn jälkeen.

Harjaa hampaat ientulehduksen ehkäisemiseksi. Päivittäinen hammashoito on parasta, mutta viikoittainen harjaus on parempi kuin ei mitään.

Pyyhi silmänurkat päivittäin pehmeällä, kostealla liinalla vuotojen poistamiseksi. Käytä liinasta erillistä aluetta kummallekin silmälle, jottei mahdollinen silmätulehdus pääse leviämään.

Lapset ja muut eläimet

Devon Rex soveltuu elämään lapsiperheen ja kissaystävällisten koirien kanssa. Se tykkää, jos saa kohteliasta ja kunnioittavaa huomiota lapsilta. Se osaa myös olla anteeksiantava kömpelöille pikkulapsille. Valvo pieniä lapsia ja näytä heille, miten kissaa tulee silittää.

Muut kissat eivät häiritse tämän rauhallisen kissan rauhaa. Kuitenkin parhaan lopputuloksen saavuttamiseksi, tutustuta muut lemmikkieläimet hitaasti ja valvotussa ympäristössä.

Mistä Devon rex pentuja?

Tykästyitkö Devon Rexiin ja voisit harkita pennun ottamista hoitoosi?

Ainakin Finquieron sivuilta kannattaa käydä katsomassa, jos juuri nyt olisi mahdollista ostaa itselleen aktiivinen Devon Rexin pentu!

 

brittiläinen-lyhytkarva-pentu

Devon rex hinta - Paljonko kissa maksaa?

Devon Rex on rotukissa ja se tietysti maksaa kohtuullisen summan rahaa. Miksi rotukissat maksavat? Moni luulee, että kissa pitäisi saada jopa ilmaiseksi.

Kasvattamisesta koituu kuitenkin kustannuksia:

  1. Ruokakustannukset
  2. Emokissan hankinta
  3. Kissaliiton rekisteröintimaksut
  4. Näyttelymaksut
  5.  Kasvattajanimen rekisteröinti
  6. Eläinlääkärimaksut
  7. Lääkemaksut
Tämän takia rotukissojen hinnat lähtevät usein min. 500€. Devon Rexien pentujen keskimääräiset myyntihinnat ovat olleet 900€-950€ välillä. 
 
Kannattaa myös muistaa, että se on vain kissan hankintahinta. Kissan huolehtimiseen täytyy varata kuukausittain rahaa ruokiin ja muuhun hoitoon. Mahdolliset eläinlääkärikäynnit maksavat myös, joten suositeltavaa on pitää pientä kissapuskurirahastoa.
 
Kaikenkaikkiaan kissan tuottamaa lisäarvoa ei voi edes mitata rahassa. Kaunis ja lojaali olento vierelläsi päivästä toiseen ilahduttamassa sinua. Pitämässä psyykkisestä terveydestäsi huolta ja viihdyttämässä sinua ja vieraitasi. Kyllä siitä kannattaakin maksaa – se on sijoitus!

Lisää kissajuttuja

Kissakirjat

Haluatko syventyä lisää kissojen ihmeelliseen maailmaan? Kissoista on tehty lukemattomia kirjoja ja niitä on myös käännetty suomen kielelle paljon. 

Kokosimme kirjat osioomme suosituimpia ja suositeltuja kissateoksia, joista varmasti tykkäät. 

Käy tutustumassa ja löydä itsellesi mielenkiintoisin kissakirja!

Äänikirjat

Tuntuuko, ettei aika riitä kaiken tekemisen lomassa pysähtyä lukemaan kirjaa? Silloin sinulle voi olla äänikirja paras vaihtoehto!

Äänikirjoja tarjoavissa BookBeatissa ja Storytelissä on hyviä kissakirjoja kuunneltavana ja palveluja voi testata 14 päivän ajan maksutta!

Käy luomassa maksuttomat testitunnukset ja uppoudu kissatarinoiden maailmaan vaikka heti.

* Storytelissä hinta kokeilun jälkeen on 16,99€/kk (Unlimited paketti) ja palvelun voi downgreidata 9,99€/kk, jos kuuntelua ei ole niin paljoa.

** Bookbeatissa hinta kokeilun jälkeen on 14,99€/kk, palvelun voi myös vaihtaa Basic versioon, joka on vain 9,99€/kk.