kissan-hampaat

Kissan hampaat

Pitämällä kissan hampaat kunnossa huolehdit kissan yleisterveydestä ja vältät ison eläinlääkärilaskun. Kissan kitaan olisi hyvä kurkata viikoittain. Säännöllisesti seuraamalla suun kuntoa, voit helposti huomata pienet muutokset ja samalla kissasi tottuu käsittelyyn. 

Etenkin kun kissasi alkaa lähestyä seniorivuosia, hampaat kannattaa tarkistuttaa vuosittain myös eläinkääkärillä. Ongelmat hampaissa johtuvat usein mekaanisista vaurioista tai plakin kertymisestä, josta seuraa hammaskiveä, ientulehdusta ja hampaiden kiinnityskudoksen sairautta eli parodontiittia.

 Bakteeritulehdukset suussa heijastuvat myös kissan muuhun terveyteen ja niillä voi olla vaikutusta esimerkiksi sisäelinten toimintaan.

kissa-suu-auki

Kissan hampaiden harjaus

Harjaa kissasi hampaat päivittäin. Alkuun tahti voi tuntua työläältä, mutta palkitsemalla kissaa opetat sen hyväksymään käsittelyn. Harjausta varten kannattaa hankkia erikoismuotoiltu hammasharja, joka helpottaa työtä. 

Oxyfresh hampaidenhoitosetti on oivallinen valinta hampaiden hoidon aloittamiseksi. Jos jostain syystä et millään saa totutettua kissaa hampaiden harjaukseen on olemassa myös muita vaihtoehtoja kissan hampaiden hyvinvoinnin edistämiseksi. 

Eläinlääkärit suosittelevat vaivattomia suihkeita ja geelejä kissan suun hyvinvoinnin edistämiseen. 

Oxyfresh hammasgeeli puhdistaa ja hoitaa kissan hampaat ja ikenet. Se ennaltaehkäisee kissan suu- ja hammasongelmia ja myös auttaa poistamaan plakkia, hammaskiveä ja pahanhajuista hengitystä, samalla hoitaen ikeniä. Geeli on hajuton ja mauton. 

Kissan suun hyvinvointi

Tarjoa mirrillesi purtavaa, jossa on haastetta. Kun kissa järsii vaikkapa kuivia kananpalasia tai pakastettuja kanankauloja, hampaiden pinnalta irtoaa plakkia ja syljeneritys lisääntyy.

Plaque Off -jauhe edistää suun hyvinvointia. Tuote ehkäisee plakin ja hammaskiven muodostumista vähentäen näin suuontelon bakteeripitoisuutta. Tuotetta sekoitetaan kissanruokaan tai ripotellaan sen päälle. 

Voit myös hyödyntää tieteen viimeisimpiä keinoja kissasi suun hyvinvoinnissa. Myynnissä on neutraalin makuisia valmisteita kuten Oxyfresh Liuos, jotka sekoitetaan juomaveteen. Ne torjuvat plakkia muuttamalla syljen koostumusta ja bakteerikasvua hillitsemällä. Oikeanlainen ruokavalio on myös avainasemassa.

kissa-nuolee-käpälää

Lisää kissajuttuja

Etsitkö muita tarvikkeita kissallesi? Käy katsomassa tarvikkeet-osiomme!